Quinoa salade met kerriedressing

Quinoa salade met kerriedressing

  • 150 g quinoa
  • 150 g cherry tomaten
  • 125 g geitenkaas
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 85 g veldsla
  • 50 g walnoten
  • 1 appel, Granny Smith
  • 4 stengels lente-ui
  • ½ komkommer
    • voor de dressing
  • 10 cl Griekse yoghurt
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. citroensap

Doe 50 cl water en de quinoa in een pan.
Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Afspoelen met koud water en uit laten lekken.
Maak ondertussen de dressing door de yoghurt te mengen met de mayonaise, kerriepoeder en citroensap.

Quinoa salade met kerriedressing

Neem een grote (sla)kom en doe daar de veldsla in.
Samen met in halfjes of kwartjes gesneden cherry tomaten, in blokjes gesneden appel, en komkommer in stukjes en de in ringen gesneden stengels lente-ui.
Meng de quinoa door de salade samen met de dressing.
Meng als laatste de geitenkaas, granaatappelpitjes en gebroken walnoten door de salade.

Bron: Smaakmenutie

Terug