Quinoasalade met avocado en tuinbonen

Quinoasalade met avocado en tuinbonen

  • 200 g quinoa
  • 450 g tuinbonen, diepvries of vers gedopt
  • 1 bosje radijs, gewassen
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 avocado’s, geschild, in plakjes
  • 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 7½ cl olijfolie
  • 1 theel. gemalen komijn (jintan)
  • mespuntje cayennepeper, gedroogde chilivlokken of ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Kook de quinoa, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
Kook intussen de tuinbonen in 3 - 4 minuten (diepvries) of 7 - 8 minuten (vers) gaar.
Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen).
Gooi de schilletjes weg.
Halveer de radijsjes en houd het loof apart.
Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit.
Besprenkel de avocado met het citroensap.
Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar.
Schep dit met de tuinbonen, avocado en radijs luchtig door de quinoa.
Garneer met het loof van de radijs.

Variatie
• Vervang de quinoa door couscous.
• Neem diepvriesdoperwten in plaats van tuinbonen.
• Garneer de salade eens met tuinkers.

Bron: Spar

Terug