Posteleinsalade met paddestoelen & cranberrydressing

Posteleinsalade met paddestoelen & cranberrydressing

voor 2 personen

    • voor de salade
  • 250 g paddestoelen
  • 75 g postelein
  • peper
  • zout
    • voor de cranberrydressing
  • 30 g cranberries
  • 5 cl water
  • ½ theel. honing
  • snufje zout
  • 1 eetl. olijfolie

Maak volgens het recept de cranberrydressing.
Verwarm een grillpan of een zware gietijzeren pan en snijd de paddestoelen in dikke stukken. Grill ze nu aan een kant zonder te roeren
Dan blijven ze mooi stevig en droog.
Draai ze nu om en bestrooi ze flink met peper en zout.
Grill de andere kant totdat beide kanten mooi bruin zijn.
Was de postelein goed en maak de postelein droog met een slacentrifuge.
Leg de postelein op twee borden.
Leg de gegrilde paddestoelen erop.
Besprenkel met de cranberrydressing.

Opmerking
Postelein is zwaar ondergewaardeerd.
Het heeft een heerlijke frisse smaak en is behalve in stamppot ook heerlijk als salade.
De frisse posteleinsmaak combineert heerlijk met aardse paddenstoelensmaak.
Ik gebruikte voor dit recept kastanjechampignons maar het is ook met ander paddestoelen heerlijk.
Door de dieprode cranberrydressing ziet deze salade er ook nog eens prachtig uit.

Bron: Okke Amerongen - Cranberries

Terug