Posteleinsalade met linzen en tomatendressing

Posteleinsalade met linzen en tomatendressing

voor 2 personen

  • ½ rode paprika
  • 2 eetl. olijfolie
  • 250 g postelein
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 eetl. azijn
  • 6 takjes basilicum
  • cayennepeper
  • 1 blik linzen, ca. 300 g uitlekgewicht
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
Snijd de worteltjes van de postelein.
Was de postelein voorzichtig in ruim koud water.
Laat de groente goed uitlekken.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Pel het sjalotje en de knoflook.
Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, azijn, paprikaolie en de gewassen basilicum tot een dressing.
Maak op smaak met cayennepeper.
Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en meng de dressing er door.
Meng de groente er door.
Geef er brood bij.

Paprika over?

Bron: Voedingscentrum

Terug