Pittige Mexicaanse bonensalade

vegetarisch

  • 1 rode ui, in plakken gesneden
  • ½ dl water
  • 1 theel. cayennepeper
  • 250 g gekookte sperziebonen
  • 1 blik zwarte bonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik rode nierbonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik witte bonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g ma├»skorrels, diepvries, ontdooid
  • 2 eetl. gehakt korianderblad of peterselie
  • Chili-korianderdressing

Breng de ui met het water in een sauspan aan de kook.
Laat zachtjes koken tot de ui zacht is en de ringen van elkaar scheiden, ca. 4½ minuut.
Voeg de cayennepeper toe en roer tot hij goed met de uien is gemengd.
Neem de pan van het vuur.
Voeg alle ingredi├źnten in een grote schaal samen en schep voorzichtig
door elkaar tot alles goed is vermengd.
Sluit de schaal af en laat de salade 1 - 2 uur koelen, zodat de smaken goed met elkaar mengen.

Bron: Astrid Veltman

Terug