Pittige Mexicaanse bonensalade

vegetarisch

  • 1 rode ui, in plakken gesneden
  • 5 cl water
  • 1 theel. cayennepeper
  • 250 g gekookte sperziebonen
  • 1 blik zwarte bonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik rode nierbonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik witte bonen, 450 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g maïskorrels, diepvries, ontdooid
  • 2 eetl. gehakt korianderblad of peterselie
  • Chili-korianderdressing

Breng de ui met het water in een sauspan aan de kook.
Laat zachtjes koken tot de ui zacht is en de ringen van elkaar scheiden, ca. 4½ minuut.
Voeg de cayennepeper toe en roer tot hij goed met de uien is gemengd.
Neem de pan van het vuur.
Voeg alle ingrediënten in een grote schaal samen en schep voorzichtig
door elkaar tot alles goed is vermengd.
Sluit de schaal af en laat de salade 1 - 2 uur koelen, zodat de smaken goed met elkaar mengen.

Bron: Astrid Veltman

Terug