Pittige biefstuksalade

Pittige biefstuksalade

  • 200 g malse biefstuk
  • 6 takjes munt en/of koriander
  • 2 rode uien
  • 2 limoenen
  • 2 eetl. wokolie
  • 2 eetl. Conimex Boemboe Groene Curry
  • 5 eetl. sojasaus
  • 5 cl kokosmelk

Snijd de biefstuk in lange smalle reepjes.
Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander.
Laat de blaadjes heel en hak de steeltjes zeer fijn.
Pel, halveer en snijd de uien in smalle reepjes.
Halveer de limoenen, snijd 1 helft in 4 partjes en pers de rest uit.
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er de wokolie in en roerbak hierin de biefstukreepjes 3 minuten.
Roer de Conimex Kruidenpasta Groene Curry erdoor en haal de pan dan van het vuur.
Meng eerst de sojasaus, het limoensap en de kokosmelk door het vlees, daarna de uienreepjes en de fijngehakte kruidensteeltjes en laat de salade vervolgens afkoelen tot lauwwarm of ijskoud, net wat je het lekkerst vindt.
Schep vlak voor het eten de kruidenblaadjes door de salade en geef de partjes limoen er apart bij.

Bron: Conimex

Terug