Pittige andijviesalade

Pittige andijviesalade

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 200 g kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets, blikje
  • ½ gedroogd pepertje
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetl. azijn
  • 2 eetl. olie
  • 1 tomaat
  • 1 struikje andijvie, ca. 300 g

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Snijd de ansjovis in stukjes.
Verkruimel het stukje peper er bovenuit.
Pers de knoflook er bovenuit en prak dit met een vork tot een pasta.
Roer er 1 eetl. water, de azijn en de olie door tot een pittige saus is ontstaan.
Maak de tomaat schoon en snijd hem in parten.
Was de andijvie en laat de groente goed uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle repen.
Meng de parten tomaat en het sausje erdoor.
Serveer de kiprepen en de aardappelen erbij.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug