Piepjong lenteslaatje

Piepjong lenteslaatje

  • 300 g sorghum
  • 1 rodebiet, grote tennisbal
  • 400 g erwtjes
  • 2 stengels witte selder
  • 500 g babyspinazie
  • handje munt
  • handje bladpeterselie of bloedzuring
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. ahornsiroop
  • 1 duim gember
  • sesamolie, geen geroosterde sesamolie!
  • rijstazijn
  • peper & zout

Spoel de sorghum grondig.
Week de sorghum 2 uur in koud water.
Giet af en doe in een kookpot.
Voeg 1 liter licht gezouten water toe.
Breng aan de kook.
Laat 40 minuten koken.
Giet af en spoel koud.
Laat uitlekken.
Dunschil de draden van de selder.
Snijd ze in reepjes en bak ze tot ze goudbruin gaan kleuren in sesamolie.
Kruid af met peper en zout en zet opzij.
Schil de rodebiet en snijd hem in brunoise (mini-dobbelsteentjes).
Rasp de gember.
Snijd de lenteuitjes fijn.
Roerbak de bietjes met de geraspte gember in een pan met sesamolie tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
Voeg de uitjes toe.
Blus met 1 eetlepel rijstazijn, ahornsiroop en sojasaus.
Zet het vuur uit.
Smaak af met peper en zout.
Blancheer de erwtjes 4 minuutjes en giet ze af.
Spoel koud en roer ze onder de bietjes en uitjes.
Was de spinazie, munt en bladpeterselie.
Meng nu alle ingrediƫnten onder elkaar.
Breng op smaak met peper en zout, eventueel nog wat sesamolie en rijstazijn.

Dit slaatje laat zich heel goed meenemen in een bokaal als lunch, naar een lente picknick of op een lenteuitstapje.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug