Klassieke Perzische salade

Salad-e Shirazi

Klassieke Perzische salade

voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • ½ kleine rode ui
  • 2 takjes munt
  • 5 takjes peterselie
  • 1 bosuitje
  • ½ chilipeper, optioneel
  • 20 g walnoten
  • 50 g granaatappelpitten
  • 1 eetl. goede olijfolie, extra vergine
  • het sap van ½ citroen
  • 1 theel. sumak
  • 20 g feta (10%)

Was de komkommer, tomaten, kruiden en de bosui.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst door deze met een theel. eruit te schrapen.
Doe hetzelfde met de tomaten.
Snijd de komkommer, tomaten en ui in kleine blokje van ongeveer een halve centimeter en doe deze in een grote saladekom.
Hak de munt, peterselie en eventueel chilipeper fijn.
Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Hak de walnoten grof.
Doe alles in de saladekom, voeg de granaatappelpitten toe en meng alles goed door elkaar.
Meng de olijfolie met het citroensap en sumak.
Voeg de dressing toe aan de salade en meng het geheel weer goed.
Voeg ten slotte de verkruimelde feta toe.

Bosui over?

Bron: Neda Oliai
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug