Peruaans-Thaise tonijnsalade

Tonijnsalade anders

Peruaans-Thaise tonijnsalade

  • 2 zoete aardappelen, geschild
  • sap van 6 limoenen
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 2 blikjes verantwoorde tonijn in olie
  • 1 miniblikje maïs, uitgelekt
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 takken munt, de blaadjes grof gesneden
  • bosje koriander, grof gehakt
  • 1 rode ui, in dunne flinters
  • 1 chilipeper, gesneden

Kook de zoete aardappelen net aan gaar in water met zout in circa 12 minuten (ze gaan sneller dan gewone piepers).
Laat afkoelen en snijd in plakken.
Meng het limoensap met de vissaus.
Hussel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar maar voeg de tonijn in brokjes pas op het laatst toe, anders wordt het zo gruizig.
Proef of er zout bij moet.

Bron: Onno Kleyn

Terug