Pennesalade met peultjes

Pennesalade met peultjes

  • 300 g peultjes
  • 500 g gare penne (250 - 300 g ongekookt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 12 zwarte olijven doormidden gesneden
  • 4 tomaten in stukken
  • 2 eetl. gesnipperde basilicum
  • 1 eetl. dragonblaadjes
  • evt. 200 g tonijn uit blik

Blancheer de peultjes kort (een minuut of hooguit twee).
Breng de penne op smaak met peper en zout en een eetlepel olijfolie.
Bak de ui in eetlepel olijfolie en voeg er de knoflook bij.
Roer dit onder de penne.
Schep voorzichtig de rest van de ingrediënten erdoor en laat even in de koelkast afkoelen.
Schep het in een doorzichtige schaal.

Opmerkingen
Nu de salade net klaar is, smaakt het nog niet erg. Ik heb de tonijn er niet ingedaan. Wel meer peper en zout. Eens afwachten wat het doet na een paar uur in de koelkast. En dat is…….. goed!
Geen olijven, geen tonijn (dat doen we niet meer, uitgezonderd de albacore – de witte tonijn). Maar met kersentomaatjes erdoor is het ook uitstekend.

Bron: Van Internet geplukt
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug