Salade van gegrilde peer, prosciutto, rucola, mozzarella en walnoten

  • 1 rijpe peer
  • 4 sneetjes prosciutto
  • 1 bosje rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tas walnoten
  • peper & zout
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Schil de peer en snij in dunne plakjes met een mes.
Grill de plakjes even in een hete grillpan.
Bak of grill de sneetjes prosciutto tot ze krokant zijn.
Snij de mozzarella in plakjes.
Meng de walnoten, 1 eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie doorheen de rucola.
Voeg er de plakjes mozzarella aan toe.
Kruid met peper en zout.
Leg wat van het mengsel op een bord en schik de stukjes gegrilde peer en prosciutto eromheen.
Kruid nogmaals met wat peper en zout en dien op met geroosterd brood.

Bron: La Cucina
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug