|
|
Zet de oven aan op 200 °C.
Snijd de pastinaken geschild of ongeschild in frietjes.
Door de vorm van de pastinaak worden die waarschijnlijk dun uitlopend spits; dat geeft niet.
Hussel ze met zout en 2 lepels olijfolie en rooster ze in de oven tot ze kleuren en gaar zijn, in circa 15 minuten; het gaat sneller dan aardappelen.
Laat wat afkoelen.
Hak de hazelnoten met een groot mes grof.
Rooster ze in een droge pan iets tot ze net een beetje gaan kleuren.
Blijf erbij, want ze verbranden zo.
Regel een paar eetlepels pitten uit een granaatappel.
Trek krullen/plakken van de kaas.
Staafmix de linzen met 2 lepels balsamico, 4 lepels olie, garam masala en wat zout tot dikke puree.
Bouw op elk bord een salade met pastinaak en veldsla, klodders linzenpuree, hazelnoten, kaas en bovenop granaatappel.
Meng niet.
Sprenkel er gul extra olie en balsamico over en omheen.