Pastasla met tonijn - I

pastasla_tonijn (3K)

voor 2 personen

  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 blikjes tonijn puur natuur ± 400 g
  • dille
  • koriander
  • knoflook
  • gember
  • venkelzaad
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. 3 mosterddressing

Pasta beetgaar koken met het bouillonblokje, afgieten en laten afkoelen.
Paprika's in fijne blokjes snijden.
Tonijn uit blik het vocht verwijderen.
Meng alle boven vernoemde ingrediënten onder elkaar en serveer zeer fris.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Pastasalade met tonijn - II

Pastasalade met tonijn

  • 400 g farfalle
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g verse basilicum
  • 6 eetl. olijfolie
  • 25 g pijnboompitjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 pot gegrilde paprika’s
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 blikje maïs
  • 75 g rucola
  • zout
  • peper

Kook de farfalle in kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en spoel af onder koud water.
Meng in een keukenmachine de olijfolie, knoflook en basilicum tot een gladde olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de gegrilde paprika in dunne repen.
Meng de farfalle met de cherrytomaatjes, gegrilde paprika, tonijn, maïs en pijnboompitjes.
Giet er de basilicumolie over, schep het goed om en breng op smaak met zout en peper.
Dek de pastasalade af met wat huishoudfolie en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Haal uit de koelkast, schep de pastasalade een keer goed door en voeg vlak voor het opdienen de rucola toe.

Mocht je niet van tonijn houden, vervang deze dan door stukjes gerookte of gepocheerde kip.

Bron: Zusjes koken over
Gepubliceerd door: LoveMyFood


Pastasalade met tonijn - III

Insalata di pipe rigate al tonno

pastasalade (2K)

  • 200 g tonijn in olie
  • 400 g beetgare pipe rigate
  • 5 eetl. pesto Genovese
  • 1 theel. witte wijnazijn
  • 1 theel. versgeraspte citroenschil
  • 50 g gehakte walnoten
  • zout en versgemalen peper
  • 6 in reepjes gesneden basilicumblaadjes
  • 4 citroenpartjes
  • 12 ontpitte zwarte olijven

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en vang de olie op in een kommetje.
Doe de gekookte pasta in een ruime kom.
Meng vervolgens de pesto met de azijn en citroenschil door de pasta.
Voeg daarna de tonijn en de grof gehakte walnoten toe.
Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout en voeg een eetlepel van de tonijnolie toe.
Schep de salade in een mooie schaal en bestrooi deze met basilicumreepjes.
Garneer de salade met partjes citroen en zwarte olijven.

Wijnadvies
Chardonnay, La fattoria, Veneto, Italië.

Succestip
Vermeng de pesto met de citroenrasp, azijn en walnoten en verwarm deze.
Heerlijk als saus bij versgekookte pasta!

Bron: Spar Succes recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug