voor 2 personen
|
|
Pasta beetgaar koken met het bouillonblokje, afgieten en laten afkoelen.
Paprika's in fijne blokjes snijden.
Tonijn uit blik het vocht verwijderen.
Meng alle boven vernoemde ingrediënten onder elkaar en serveer zeer fris.
Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij
|
|
Kook de farfalle in kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en spoel af onder koud water.
Meng in een keukenmachine de olijfolie, knoflook en basilicum tot een gladde olie.
Breng op smaak met zout & peper.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de gegrilde paprika in dunne repen.
Meng de farfalle met de cherrytomaatjes, gegrilde paprika, tonijn, maïs en pijnboompitjes.
Giet er de basilicumolie over, schep het goed om en breng op smaak met zout & peper.
Dek de pastasalade af met wat huishoudfolie en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Haal uit de koelkast, schep de pastasalade een keer goed door en voeg vlak voor het opdienen de rucola toe.
Mocht je niet van tonijn houden, vervang deze dan door stukjes gerookte of gepocheerde kip.
Bron: Zusjes koken over
Gepubliceerd door: LoveMyFood
|
|
Laat de tonijn uitlekken in een zeef en vang de olie op in een kommetje.
Doe de gekookte pasta in een ruime kom.
Meng vervolgens de pesto met de azijn en citroenschil door de pasta.
Voeg daarna de tonijn en de grof gehakte walnoten toe.
Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout en voeg een eetl. van de tonijnolie toe.
Schep de salade in een mooie schaal en bestrooi deze met basilicumreepjes.
Garneer de salade met partjes citroen en zwarte olijven.
Wijnadvies
Chardonnay, La fattoria, Veneto, Italië.
Succestip
Vermeng de pesto met de citroenrasp, azijn en walnoten en verwarm deze.
Heerlijk als saus bij versgekookte pasta!
voor 2 personen
|
|
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
Was de basilicum.
Pel de knoflook.
Maal de pijnboompitten met de helft van basilicum, knoflook, 1 eetl. water en 1 eetl. olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm 1 eetl. olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de pasta uitlekken.
Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.