Snelle pastasalade met peer, walnoten en blauwe kaas

Snelle pastasalade met peer, walnoten en blauwe kaas

voor 1 persoon

  • 70 g pasta (bijv. farfalle)
  • 25 g spekblokjes
  • 1 flinke hand gemengde sla met rucola
  • 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 25 g walnoten
  • ½ theel. oregano
  • 30 g Danish blue in stukjes
  • 1 theel. honing
  • olijfolie

Kook de pasta in een pan gezout water.
Bak de spekjes goudbruin in een koekenpan zonder olie.
Zet het vuur laag en voeg dan de walnoten in stukjes toe en de oregano en roer regelmatig door.
Schil de peer en voeg deze de laatste minuut van de kooktijd van de pasta toe aan de spekjes in de koekenpan.
Doe een flinke hand gemengde sla op een bord.
Nu moet je even snel werken.
Voeg de theelepel honing toe aan de koekenpan en zet het vuur uit.
Hussel en schud alles snel om.
Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan de pan.
Hussel wederom.
Schep de pastasalade op het bord, voeg de stukjes kaas toe en doe er wat goede kwaliteit olijfolie over.

Bron: De man die koken kan
Gepubliceerd door: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug