|
|
Snij de parelhoenderfilets in dobbelstenen.
Zet de hapjespan op een matig heet fornuis en giet de zonnebloemolie en 1 eetlepel olijfolie in de pan.
Bak hierin de spekblokjes, parelhoen, tijm en knoflook bak bruin aan.
Zet het vuur laag en bak het vlees gaar.
Zet vervolgens het vuur weer even hoog en voeg er de paprika, courgettes en ansjovis toe en bak kort even mee.
Haal de pan van de hitte bron, breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Meng 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, peterselie en de basilicum door de gekoelde pasta en meng daar vervolgens het afgekoelde parelhoender mengsel door.
Meng als laatste de rucolasla en kappertjes door het geheel heen.
Verdeel het mengsel over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tip
Ook heerlijk met kalkoenfilet.
Serveertip
Lekker met geroosterd stokbrood en een glaasje rosé.