Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes

Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes

  • 1 bloemkool
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 g (volkoren) penne
  • 1 potje kappertjes, 100 g
  • 1 bakje olijven Italia mix, 165 g
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de paprika in ringen van 1½ cm en de ui in dunne partjes.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de kruiden en zout en peper naar smaak.
Rooster de groenten in ca. 20 minuten beetgaar.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en spoel onder koud water.
Meng de penne met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 2 eetlepels vocht van de kappertjes en de olijven.
Schep vervolgens de groenten erdoor en serveer lauwwarm.

Bron: Plus

Terug