voor 2 personen
|
|
Zet een pannetje water op het vuur met een snufje zout en kook de pasta beetgaar.
Giet de pasta af en spoel deze onder de kraan om met koud water.
Dit stopt namelijk het kookproces en koelt de pasta direct af.
Terwijl de pasta aan het koken is maken we alvast de dressing van de salade.
In een ruime kom doe je de olijfolie, citroenrasp en sap, oregano en tijm.
Mix dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en lekker wat zwarte peper.
Doe de pasta vervolgens in de kom bij de dressing.
Snijd de cherrytomaten in partjes, snijd de zongedroogde tomaat, mozzarella en avocado in (kleine) stukjes/blokjes.
Doe dit vervolgens bij de pasta en schep het geheel even goed om.
Rooster de pijnboompitten even kort aan in een droge koekenpan zonder olie of boter.
Verdeel de pasta over 2 borden.
Scheur enkele blaadjes verse basilicum en strooi deze samen met de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over de salade.