Pastasalade met kip, pesto en haricots vers

Pastasalade met kip, pesto en haricots vers

voor 4 - 6 personen

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 400 g farfalle (of andere pasta)
  • 150 g haricotsvers
  • 1 klein uitje, fijn gesnipperd
  • 4 eetl. verse groene pesto
  • 250 g cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 handjes rucola
  • 50 g pijnboompitjes, geroosterd
  • geschaafde Parmezaanse kaas (voor garneren)

Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de kipfilets in ca. 20 minuten gaar.
Neem de kip uit het water, laat een beetje afkoelen en snijd in stukjes.
Halveer de haricots vers en kook ze in vijf minuten beetgaar.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui hierin op laag vuur heel even aan (ca. 1 minuut).
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een ruime pan.
Giet af in een vergiet en doe terug in de pan.
Voeg de ui, haricot vers, kipfilet en pesto toe en schep goed om.
Laat het geheel tien minuten afkoelen en meng er dan de tomaatjes, rucola en pijnboompitten doorheen.
Laat de salade in de koelkast koud worden.
Bestrooi de salade voor het serveren met geschaafde Parmezaanse kaas.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug