Pastasalade met kip

pastasalade_kip (2K)

voor 6 personen

  • 300 g farfalle
  • 500 g kipfilet
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • pittige kruiden (type wokmarinade van Topaz)
  • 2 eieren
  • ½ l balsamicoazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1½ dl olijfolie

Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezouten water.
Laat afkoelen.
Ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
Snij de lente-ui in ringen.
Snij de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in wat olie.
Kruid ze met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag.
Mix voor de marinade de eieren met de mosterd en de balsamicoazijn.
Schenk er dan langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen mixen.
Schep de kip, de tomatenblokjes, de lente-ui en de marinade voorzichtig door de pasta.
Werk af met pijnboompitten.
Lekker met rucola.

Picknicktip: Deze pasta wordt koud geserveerd en doet het daarom ook prima bij een zomerse picknick.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug