Pastasalade van Ingeborg

  • 250 g volkoren pasta, bijv. kleine penne of schelpjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 2 eetl. olijfolie
  • ca. 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 theel. honing
  • oregano
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 75 g olijven
  • 1 gele paprika

Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
Snijd de geroosterde paprika's in stukjes.
Was de kerstomaatjes en de gele paprika onder stromend water.
Snijd de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes uit de paprika.
Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Snijd de olijven in stukjes.
Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door.
Maak de salade op smaak met peper.

Menusuggestie
Lekker met varkenshaasspiesjes met champignons, bacon en maïs.

Bron: Voedingscentrum

Terug