Pastasalade van Ingeborg

Pastasalade van Ingeborg

voor 2 personen

  • 150 g volkoren pasta, bijv. kleine penne
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes, blikje
  • 2 eetl. olijfolie
  • ca. 1 eetl. balsamicoazijn
  • oregano
  • 250 gegrilde paprika's, koeling, zonder zout
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 5 olijven
  • peper
  • 150 g varkensfilet

Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in 1½ eetlepel olijfolie.
Voeg de azijn toe met 1 eetl. water en wat oregano en laat dit afkoelen.
Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
Maak de kerstomaatjes en de gele paprika schoon.
Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Snijd de olijven in stukjes.
Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, groente en olijven door.
Maak de salade op smaak met peper.
Zet even apart.
Snijd de varkensfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
Rijg het vlees aan spiesjes en bestrijk ze met wat olie.
Bak het vlees in een hete grillpan in 8 minuten gaar.
Geef de spiesjes bij de pastasalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug