Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

  • 1 courgette
  • 150 g volkoren pasta, bijv. farfalle of penne
  • 1 bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 takjes basilicum
  • 60 g ongezouten amandelen
  • citroensap
  • 1 dikke wortel

Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
Week het brood in wat water.
Pel de knoflook.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Was de basilicum.
Druk het water uit het brood en doe het brood met amandelen, knoflook, tomaten en basilicum in de keukenmachine.
Draai dit tot een vrij gladde saus.
Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.

Basilicum over?

Bron: Voedingscentrum

Terug