|
|
Kruid de kip met de kipkruiden en bak ze krokant.
Laat afkoelen.
Kook de pennini in ruim water met zout en wat olijfolie.
Spoel koud.
Pel de tomaten (eerst 30 seconden onderdompelen in heet water en spoelen onder koude kraan) en verdeel ze in
vieren.
Hak de binnenkant fijn in de cutter (hakmolentje) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak de fijngesneden ansjovis en de knoflook fijn in de cutter (hakmolentje) samen met de olijfolie en de
balsamicoazijn.
Kruid met peper en breng, indien gewenst, op smaak met een weinig zout.
Meng er ook het bieslook en de basilicum onder.
Meng deze dressing en de gehakte tomaat onder de pennini.
Snijd de kipfilet in fijne schijfjes en dresseer deze rond de pasta.
Werk af met geroosterde pijnboompitjes en kruid met een draai van de pepermolen.
Tips
Voor de liefhebbers! Heerlijk met parmezaanschilfers en ruccola.