voor 8 personen
|
|
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in bouillon van blokjes en laat ze even uitlekken en afkoelen tot lauwwarm.
Roer olijfolie, azijn, lemonpepper, zout, koriander, rucola door de pasta, laat verder afkoelen en roer de tomatenblokjes erdoor, schep alles voorzichtig om.
Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en wat bloem.
Bak de baconreepjes uit in wat olijfolie.
Schep ze uit de pan op keukenpapier en bak in het vet de kippenlevertjes.
Laat ook deze uitlekken op keukenpapier en snijd ze 1 x door,
(erg grote exemplaren 2 x).
Laat bacon en kippenlevertjes afkoelen en schep ze door de pasta.
I.p.v. kippenlevertjes: kleine gehaktballetjes eventueel met een stukje feta of mozzarella erin, stukjes kipfilet, garnalen, ongepaneerde gebakken kibbeling, zalmblokjes, etc.
* Manestra, het is te koop van het merk Korona, het zijn net grote rijstkorrels maar het is pastadeeg van harde tarwe, het voordeel is dat je het erg goed kunt mengen met andere ingredi�nten.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©
voor 4 personen
|
|
Kook de pasta en de sperziebonen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Snijd de paprika's in stukjes en de olijven in vieren.
Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen.
Pers de knoflook boven een grote schaal uit.
Voeg het citroensap, de olijfolie, de kruiden en zout & peper naar smaak toe en klop alles tot een dressing.
Giet de pasta en de boontjes af en schep ze door de dressing.
Schep ook de paprika en olijven erdoor. Laat de salade afkoelen.
Giet de tonijn af.
Schep de pasta op vier borden en verdeel de tonijn in grote stukken erover.
*) Ik had nog een grote hoeveelheid verse zalm in de vriezer, de avond tevoren in ovenschaal met kruiden, olie, scheut witte wijn, alles wat over was bewaarde ik voor de pasta 's anderendaags.
**) Uit pot (dat snap ik nou nooit, uit een pot, ik heb 2 paprika's geroosterd maar heb ze niet eerst in een pot gedaan, scheelt een hoop werk (en afwas).
***) Die had ik niet in huis, dus ik nam een gewone.
Was achteraf niet een goed idee want die zijn scherper dan de rode, de ui werd dan ook te overheersend.
Liduine Reuser
maaltijdsalade voor 4 personen
|
|
voor de dressing
|
|
Beleg een schaal met de losgehaalde slablaadjes.
Verdeel hierover de pasta en vervolgens de tonijn, serranoham, tomatenkwarten, kappers, augurken, olijven, eiwit en tomatenjulienne.
Prak de eidooiers fijn en meng ze met de andere ingrediënten tot een homogene dressing, lepel ze over de salade en maal er vervolgens nog 2 draaien met de (zwarte) pepermolen over.
Serveer met brood naar keuze.
Recept: Fausto
Redactie: Tonny
voor 2 personen
|
|
Kook de pasta gaar.
Snijd de courgette in plakken met bijvoorbeeld kaasschaaf of mandoline en gril deze in een (grill) pan met een snufje peper en zout.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Spoel de pasta af met koud water.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meng de pasta met de dressing, tomaatjes, gegrilde courgette en rucola.
Scheur de mozzarella in stukjes en voeg toe aan de pastasalade.
Voeg als laatste de plakjes avocado toe.
Garneer de gezonde pastasalade met verse basilicum en pistachenootjes.
Dit is een vegetarische pastasalade, wil je toch wat vlees toevoegen dan kun je bijvoorbeeld gerookte kip gebruiken.