Paddestoelensalade met geitenkaas en druiven

paddestoelensalade (4K)

  • 1 krop eikenbladsla
  • 300 g oesterzwammen en champignons
  • 3 sjalotjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g geitenkaas
  • 200 g blauwe en witte druiven
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetl. gehakte peterselie of
  • bieslook (vers of diepvries)

Was de sla en laat deze goed uitlekken.
Borstel de paddestoelen en snijd ze in reepjes of plakjes.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paddestoelen met de sjalotjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schik het paddestoelenmengsel op de eikenbladsla.
Giet de dressing erover.
Snijd de geitenkaas in plakjes of blokjes.
Garneer de salade met de geitenkaas, de druiven en de olijven en bestrooi de salade met peterselie of bieslook.

Bron: Milieudefensie

Terug