Paardenkracht

paardenkracht (3K)

vegetarisch

  • 350 g winterpeen
  • 350 g witte kool
  • 15 g rozijnen
  • 75 g walnoten, gehakt
  • 3 eetl. mayonaise
  • 4 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. room
  • 1 eetl. sinaasappelsap
  • 1 theel. grove mosterd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 (amandel) speculaasjes

Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in heet water en uitlekken in een vergiet.
Rasp de winterpeen en snij de kool zo dun mogelijk.
Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine.
Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, room, sinaasappelsap, mosterd en knoflook.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Goed door de salade mengen en een uurtje in de koelkast.
Dan werken de smaken op elkaar in en wordt de kool zachter.
Kruimel de speculaasjes fijn en strooi ze vlak voor het opdienen over de salade.

Wie alles op heeft, mag zijn schoen zetten.
Wel twee hapjes overlaten voor het paard!

Bron: Keetsmakelijk

Terug