Oranje boven salade

    • salade
  • kropsla
  • 3 mini avocado's
  • 200 g mini paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
    • dressing
  • 2 eetl. balsamico-azijn
  • 1 eetl. honing
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Rooster de paprika's en ontvel ze.
Dit kan op verschillende manieren:
Oven: verhit de oven op 225 °C of zet de grill op de hoogste stand.
Leg de paprika's op een bakplaat, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout.
Grill ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit.

Gasfornuis
De snelste manier is het grillen direct op het vuur.
Leg hiervoor de paprika's (voorzichtig met een tang) op een grote gaspit.
Regelmatig keren.

Doe de paprika's vervolgens in een plastic zak en laat een kwartier rusten.
Verder dan de velletjes.
Laat verder afkoelen.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar heen te kloppen.
Maak op smaak met een snufje zou en flink wat peper.
Was en droog de sla.
Snijd de avocado's en de komkommer in stukjes.
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen.
Verdeel de geroosterde paprika's in kleinere stukjes.
Leg de sla op een schaal en verdeel de avocado, komkommer, rode ui en als laatste de gegrilde paprika's erop en sprenkel de dressing er over.

Bron: Odin recepten

Terug