Oosterse rauwkostsalade met kip

Oosterse rauwkostsalade met kip

voor 2 personen

  • 150 g kipfilet
  • 5-kruidenpoeder
  • 1 eetl. olie
  • 150 g peultjes
  • 100 g taugé
  • 100 g worteltjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 theel. gembersiroop
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. cashewnoten
  • 2 volkoren pistoletjes

Bestrooi de kipfilet met wat 5 kruidenpoeder.
Snijd de kip in smalle repen.
Bak de repen kip in de hete olie in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Laat de kip afkoelen.
Maak de groente schoon.
Halveer de peultjes.
Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
Laat de groente uitlekken.
Snijd de worteltjes en radijs in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
Klop een dressing van het citroensap, 1 eetl. water, gembersiroop, sesamolie en wat 5-kruidenpoeder.
Meng de dressing en de kip door de groente.
Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.
Serveer de pistoletjes bij de salade.

Taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug