Oosterse mihoensalade

voor 8 personen

  • 250 g rijstnoedels
  • 1 wortel (in fijne reepjes gesneden)
  • ½ komkommer (in zeer fijne blokjes gesneden)
  • 200 g kleine broccoliroosjes (rauw)
  • 1 halve rode paprika (in kleine reepjes gesneden)
  • 10 stuks mini maïskolfjes (in schijfjes gesneden)
  • 4 eetl. zoete chilisaus
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. verse koriander (fijn gehakt)
  • enkele scheutjes sesamolie
  • 1 eetl. geroosterd sesamzaad

Laat de rijstnoedels ongeveer 1 uur weken in koud water.
Kook vervolgens de noedels 1 minuut in water met een snuifje zout en een scheutje olie.
Wanneer de noedels gaar zijn, giet je ze af in een vergiet en spoel je ze gedurende enkele minuten met koud water.
Laat ze nu verder uitlekken.
Kook de maïskolfjes gedurende 5 minuten.
Vervolgens afgieten en laten afkoelen.
Neem een grote kom en doe hierin de wortelreepjes, de komkommerblokjes, de broccoliroosjes, de paprikareepjes en de maïskofjes.
Meng dit alles samen met de rijstnoedels.
Voeg nu de sausen, koriander en kruiden toe en smaak af.
Meng als laatste, naar smaak, nog enkele druppeltjes sesamolie door het gerecht.
Schik het slaatje op een mooie schaal en werk af met het geroosterd sesamzaad.
Koel serveren!

Tip
U kan dit gerecht nog iets pittiger maken door een beetje fijngesnipperde gember toe te voegen.

Bron: Chef-kok Stef Laurysse
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug