Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Noedelsalade met tofu en cashewnoten

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 150 g tofu
  • 2 eetl. kecap manis
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g taugé
  • 175 g volkoren noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 eetl. olie
  • 5 takjes koriander
  • 25 g ongezouten cashewnoten

Pel de knoflook en hak het fijn.
Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de kecap en de fijngesneden knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Was de taugé.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
Laat de groente uitlekken en afkoelen.
Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
Bak de tofu in de hete olie bruin.
Bak de ringetjes peper kort mee.
Voeg het sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil en stukjes sinaasappel toe.
Meng dit door de noedels en de groente.
Was de koriander en knip dit klein.
Maak de salade op smaak met koriander.
Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.

Tofu over?

Bron: Voedingscentrum

Terug