|
|
Steek de barbecue een half uur van tevoren aan (of gebruik een grillpan).
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water tot ze koud zijn en laat ze uitlekken.
Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten en giet ze af.
Was de limoen, rasp de gele schil dun eraf en pers de limoen uit.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Snijd de kipfilet in 12 lange dunne smalle plakjes, rijg deze aan satéstokjes.
Meng 2 eetlepels zoete soja woksaus met 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel limoenrasp.
Bestrijk hiermee de saté.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de paprika en boontjes 3 minuten.
Voeg de limoenrasp en 6 - 8 eetlepels woksaus toe.
Wok nog 1 minuut.
Even laten afkoelen.
Gril de kipsaté 5 minuten op een met wokolie ingevet rooster op de barbecue of in een grillpan.
Keer geregeld.
Meng de koude noedels met de lauwe groenten, de taugé, de rest van het limoensap en de koriander.
Verdeel over 4 borden of kommen en leg de saté erbij.
Serveertip
Geef satésaus en seroendeng bij de noedelsalade om aan tafel zelf over de saté en salade te scheppen.
Variaties
Maak de salade lekker pittig door er met het limoensap, naar smaak sambal brandal aan toe te voegen. De boontjes kun je vervangen door kleine broccoliroosjes.