Noedelsalade met Oosterse dressing

Noedelsalade met Oosterse dressing

voor 2 personen

  • 150 g volkoren noedels
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. sojasaus met minder zout of kecap manis
  • 200 g tempé
  • ½ eetl. sesamzaad
  • stukje gemberwortel, grootte ca. ½ duim
  • ¼ komkommer
  • 1 paprika
  • 250 g broccoli, een halve stronk
  • 1 dunne prei
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap

Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat ze goed uitlekken.
Maak het stuk peper schoon.
Wrijf de peper met een deel van de pitjes en 1 eetlepel sojasaus fijn.
Snijd de tempé in hele kleine blokjes en meng de peperpasta erdoor.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Schil de gember en rasp het fijn.
Maak de groente schoon.
Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, broccoli in roosjes en prei in ringen.
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken.
Verwarm de olie en bak hierin de tempé kort.
Roerbak de groente en de oesterzwammen enkele minuten mee tot de groente net gaar is.
Schep de groente en tempé uit de pan en meng ze door de noedels.
Roer 1 eetlepel water, gember, de rest van de sojasaus en citroensap door het achtergebleven aanbaksel en roer dit los.
Meng de dressing door de salade en strooi het sesamzaad erover.

Tempé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug