Noedelsalade met kip en tomaat

noedelsalade (4K)

  • 1 pak woknoedels
  • 1 grote struik broccoli
  • 1 doosje kerstomaatjes (ca. 250 g)
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Gember Lemon
  • 6 eetl. atjar campoer
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en was ze.
Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.
Was en halveer de kerstomaatjes.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en bak de kipreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de broccoli toe en roerbak ca. 5 minuten.
Schep de noedels erdoor en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de kerstomaatjes, de woksaus naar smaak (ca. 10 eetlepels), de atjar (en eventueel wat van het vocht) en de peterselie toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Af laten koelen.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte noedelsalade in een grote schaal of verdeel over 4 borden.

Lekker anders kan ook
Dol op saté?
Marineer dan de in kleine blokjes gesneden kipfilet in een mengsel van 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels wok olie.
Rijg de blokjes aan satéstokjes en gril ze in ca. 10 minuten op de BBQ of onder de grill goudbruin en gaar.
Voor de vitamientjes kun je er nog een salade van 150 g fijngesneden rauwkost (kant-en-klaar) bij serveren.

Op tafel
Zet sambalsauzen, kroepoek en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug