Salade Niçoise

  • 4 tomaten, niet te rijp
  • halve komkommer
  • 1 paprika, rood of geel
  • 1 ui
  • 200 gekookte sperzieboontjes
  • 1 grote gekookte aardappel, in blokjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 8 ansjovisfilets
  • handjevol zwarte olijven
    (of beter nog, paarse olives de Nice)
  • blaadjes verse basilicum
  • handje uitgelekte kappertjes
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. azijn
  • 1 teen knoflook

Snij de tomaten, komkommer en paprika in grove stukken, ui in dunne plakken.
Dresseer alle groenten in de kom en garneer met de overlangs in vieren gesneden eieren, de uitgelekte tonijn en ansjovis, de olijven en de basilicum.
Wie wil voegt er nog een handje uitgelekte kappertjes aan toe.
Klop van de olie, azijn, een snuf zout en de knoflook een vinaigrette en giet hem over de salade.
Eet met brood.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug