Salade met nectarine, Parmaham en munt

nectarine_parmaham_munt (3K)

  • 6 rijpe nectarines
  • 8 plakjes Parmaham
  • 2 handjes veldsla
  • paar takjes verse munt
  • ½ Spaanse peper
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetl. witte-wijnazijn
  • ½ citroen
  • 1 eetl. basterdsuiker
  • zout
  • peper

Verdeel de veldsla over 4 bordjes.
Verwijder de pitten uit de nectarines en snij ze in kwarten.
Leg die op de sla.
Drapeer de parmaham er losjes tussen.
Hou 12 blaadjes munt apart, hak de rest fijn.
Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak de peper heel fijn.
Klop een vinaigrette van de olie, azijn, suiker, zout, peper en een kneepje citroensap.
Roer de fijngehakte munt en Spaanse peper erdoor.
Proef en breng eventueel verder op smaak.
Sprenkel de vinaigrette over de salade.
Garneer met de achtergehouden muntblaadjes.

Tip
Kan ook met (geschilde) perziken in plaats van nectarines.
Ook lekker: wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Opmerking
Een makkelijke en heerlijk frisse salade met een tikkeltje pit dankzij de Spaanse peper. Voor een picknick neem je de vinaigrette los mee in een potje om er op het laatste moment overheen te sprenkelen.

Bron: Receptenbank

Terug