Nazomersalade met gekonfijte eend en blauwe kaas

  • 3 à 4 aardappels, geschild
  • 1 of 2 gekonfijte eendenbouten
    (of 200 g gerookte eendenborst)
  • 150 g Saint-Agur of andere blauwe kaas
  • 8 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. wijnazijn
  • 1 eetl. mosterd
  • flink wat gemengde groene sla
  • 100 g gepelde walnoten

Met aardappels erbij is dit een maaltijdsalade, zonder is het een voorgerecht

Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook die net beetgaar in 7 - 10 minuten.
Spoel koud en laat uitlekken.
Warm de gekonfijte eend heel, heel zachtjes op; hard verwarmen maakt hem taai.
Leg hem op een plank en verwijder zorgvuldig het bot en het (veel minder zichtbare) kraakbeen.
Verdeel het vlees in stukjes.
Snijd de kaas koelkastkoud in stukjes en laat ze daarna op kamertemperatuur komen.
Klop een vinaigrette van de olie, azijn en mosterd met wat zout.
Meng de sla en de aardappel met de vinaigrette en verdeel over de borden.
Leg er de eend, blauwe kaas en walnoten op.

Bron: Onno Kleyn

Terug