voor 2 personen
|
|
Kook de artisjokken ca. 40 minuten en laat ze afkoelen.
Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.
Ontdoe de artisjokken van het 'hart' en gebruik de artisjokken als schaaltje voor de bietensalade.
Snijd het hart van de artisjokken in kleine stukjes.
Stroop het vel van de gare bietjes en rasp ze grof.
Pel de eieren en hak ze klein.
Hak de olijven grof.
Meng ze met de geraspte biet, de geprakte eieren en het hart van de artisjokken.
Pers de sinaasappel uit.
Was de basilicum en snijd 6 blaadjes klein.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd, de olijfolie en de yogonaise.
Voeg hieraan wat suiker, peper, zout, de kleingesneden basilicum en wat aromat toe.
Vermeng de dressing met de bietensalade en schep de salade in de artisjokkenschaaltjes.
Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
Menusuggestie
Lekker met bruin stokbrood.
Opmerking
Dit is het winnende recepten van Nicole van der Kraan in de categorie "de multi-culti keuken" van de
receptenwedstrijd van het Voedingscentrum.