|
|
Wat is mojama? Lees hier.
Maak de salade door de pepers en kapperappels met de bladsla te mengen, de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.
Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn.
Meng dit met de azijn en evt. wat citroensap.
Klop de olie erdoor.
Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla.
Geef er de parten citroen bij.
Piquillopepers
Deze zijn moeilijk te verkrijgen.
Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet.
Het marineren gaat als volgt: meng met een in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 1 eetlepel sherryazijn, 2 eetlepels olijfolie, wat grof gehakte peterselie en peper en zout.
Laat flink op elkaar inwerken.
Opmerkingen
Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te krijgen bij Spaanse Winkel.
Volgens Annelies wordt de paprika nog lekkerder als je het een dag of twee in een plastic zak in de koelkast legt. Of dit voor of na het eraf trekken van de schil moet gebeuren, weet ik eigenlijk niet.
3Kapperappeltjes heb ik ontdaan van de steeltjes en gemengd door de sla.
Bron: Moro
Gepubliceerd door: MergenMetz