Mihoensalade met chili-gemberchampignons

mihoensaladechili (3K)

  • 1 pak mihoen
  • 500 g champignons
  • 250 g gerookte kip
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Chili Gember
  • 6 eetl. citroensap
  • 200 g gemengde slablaadjes
  • 1 zak kroepoek hot

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de champignons schoon en halveer de grote exemplaren.
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de champignons in ca. 3 minuten beetgaar.
Voeg dan op een laag vuur de woksaus naar smaak (8 - 12 eetlepels), het citroensap en de kipreepjes toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Meng in een kom de afgekoelde mihoen met de gewokte champignons en de slablaadjes.
Schep de mihoensalade op 4 grote borden of in een grote schaal en bestrooi met de kroepoek.

Lekker anders kan ook
Als lekkere variant kun je reepjes ham of uitgebakken spekreepjes gebruiken in plaats van de gerookte kipfiletreepjes.
Ook is het heel lekker om een bakje gehalveerde kerstomaatjes toe te voegen aan de mihoensalade.

Op tafel
Zet kecap en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug