Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

voor 2 personen

  • 150 g Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 1 blik of grote pot kidney bonen
  • 1 jalapeñopeper, pot
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. olie
  • ± 1 eetl. limoensap
  • Mexicaanse kruiden zonder zout
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 50 g kropsla of gemengde sla
  • 2 volkoren pistoletjes

Kook de groentemix in een bodempje water gaar en laat dit afkoelen.
Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
Snijd de jalapeñopeper in reepjes.
Maak een saus van tomatenpuree, 2 eetlepels water, olie, limoensap en Mexicaanse kruiden.
Meng dit met de jalapeñopeper door de kidneybonen.
Maak de tomaatjes en de paprika schoon.
Halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
Meng tomaatjes, paprika en de Mexicaanse groentemix door de bonen.
Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
Verdeel de sla over een grote schaal en schep de salade erop.
Snijd de pistoletjes in plakjes en geef ze erbij.

Mosterd over?

Bron: Voedingscentrum

Terug