Mexicaanse salade

voor 2 personen

  • 1 blik of grote pot kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • ± 1 eetl. limoensap
  • Mexicaanse kruiden
  • 1 eetl. jalapeñopepers (pot)
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 100 g gemengde sla

Laat de kidneybonen en de maïs uitlekken.
Maak een saus van de tomatenpuree, 2 eetlepels water, de olie, limoensap en Mexicaanse kruiden.
Meng dit met de jalapeñopepers door de bonen en de mais.
Maak de tomaatjes en de paprika schoon.
Halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
Meng de tomaatjes en de paprika door het bonen-maïsmengsel.
Verdeel de sla over een grote schaal en schep de salade er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug