Mexicaanse kip- en paprikasalade

voor 6 personen

  • 450 g kip
  • 15 cl mayonaise
  • 15 cl yoghurt
  • 1 eetl. chilipoeder
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. uienpuree
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 180 g maïs (diepvries)
  • 180 g Surinaamse rijst

Bak de kip gaar.
Haal de zaden uit de paprika's en snijd ze samen met de kip in reepjes.
Ontdooi de maïs en kook de rijst.
Leg de stukjes kip in een grote slaschaal.
Meng de mayonaise, yoghurt, kruiden en tomaten- en uienpuree door elkaar, laat dit even intrekken en schep de dressing dan door de kip.
Voeg de paprika's en de maïs toe en meng alles voorzichtig door elkaar tot alle ingrediënten met de dressing zijn bedekt.
Leg de gekookte rijst op een schaal en schep de salade in het midden.
Meteen opdienen.

Bron: Astrid Veltman

Terug