Mexicaanse bonensalade

  • 2 blikken kidneybeans, 400 g, uitgelekt
  • 1 groot blik tonijn in olie, uitgelekt, in stukjes
  • 2 lente-uitjes in stukjes
  • 2 sjalotjes in ringen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. (balsamico)azijn
  • zout
  • chilipoeder
  • 3 eetl. fijngehakte basilicum
  • 1 zak tortillachips
  • 100 g geraspte cheddarkaas of jonge kaas

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Vermeng de bonen, tonijn, lente-ui en sjalot.
Roer de olie bij de azijn, zout en chilipoeder en schep dit door de salade.
Strooi er basilicum over.
Leg de chips in een ovenschaal, strooi de kaas erover en laat ze ca. 15 minuten in de oven gratineren.
Serveer de salade met de gegratineerde chips.

Bron: Astrid Veltman

Terug