|
|
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Vermeng de bonen, tonijn, lente-ui en sjalot.
Roer de olie bij de azijn, zout en chilipoeder en schep dit door de salade.
Strooi er basilicum over.
Leg de chips in een ovenschaal, strooi de kaas erover en laat ze ca. 15 minuten in de oven gratineren.
Serveer de salade met de gegratineerde chips.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Giet het weekwater van de kidneybonen weg, spoel de bonen af en zet ze op met vers water.
Laat ze in ca. 45 minuten tot 1 uur gaarkoken*.
Giet af en laat afkoelen.
Meng alle dressingingrediënten met de staafmixer door elkaar in een hoge beker.
Proef en stel de smaak eventueel bij; het moet kruidig, zoet en zuur tegelijk zijn.
Doe de maïs, kidneybonen en rode peper in een slakom.
Schil de avocado en snijd in blokjes.
Voeg toe aan de salade.
Giet de dressing eroverheen en schep alles voorzichtig door elkaar.
Garneer met koriander.
* Het is belangrijk dat kidneybonen minimaal 10 minuten van de gaartijd flink koken om de natuurlijke gifstoffen die erin voorkomen onschadelijk te maken.
Dit geldt alleen voor gedroogde bonen.
Wijntip
Drink bij een bonensalade liefst een niet al te zware rode wijn, wel eentje met lekker veel fris rood fruit, frisheid en niet teveel tannine! Zoals de Frappato uit het warme Sicilië die verrassend elegant is.