Makreelsalade

Makreelsalade

  • 250 g gerookte makreel
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 3 eetl. mayonaise
  • 2 flinke eetl. fijngesneden augurk
  • 1 eetl. vocht van de augurken
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ theel. Worcestershiresaus

Doe de makreel in een kom of bak en trek met twee vorken uit elkaar.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Proef de salade en breng op smaak met peper en zout.
Voeg, als je de salade te droog vindt, wat extra olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Opmerkingen
Gerookte makreel vind ik dus echt onwijs lekker.
Gewoon op een broodje met wat mayo, door de pasta of in een maaltijdsalade bijvoorbeeld.
Of ik maak er makreelsalade van. Heerlijk op een toastje of een stokbroodje. Perfect voor bij de borrel of als lunch.
Makreelsalade is eigenlijk zo gemaakt.
Het is echt een kwestie van alles door elkaar mengen, even op smaak brengen en klaar.
Laat de salade wel even koud worden in de koelkast, dan smaakt hij het lekkerst.
Ik had nu een verse makreel liggen en dat is natuurlijk wel het allerlekkerst.
Kan je niet aan een verse makreel komen? Voor deze salade is gerookte makreelfilet uit de supermarkt ook helemaal prima!

Bron: LoveMyFood

Terug