voor 2 personen
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet twee pannen water op het vuur.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in plakjes van ca. ½ cm.
Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en wat peper.
Rooster de zoete aardappel ca. 20 minuten in de oven, keer de plakjes halverwege.
Doe intussen de eieren en de haricots verts in de pannen met kokend water en laat ca. 8 minuten koken.
Neem uit de pan en zet apart tot de aardappels klaar zijn.
Bestrooi terwijl de eieren en boontjes koken de kipfilet met de paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en wat zout & peper.
Bak de kip in een koekenpan gaar en snijd in stukken.
Zet opzij tot de zoete aardappel klaar is.
Verdeel de sla over twee borden.
Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in halve maantjes en de avocado in plakjes.
Meng de sla met een beetje olijfolie, de haricots verts, paprika, komkommer en avocado en verdeel over twee borden.
Verdeel de kipfilet, zoete aardappel en de gesneden eieren erover.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met wat zout.
Sprenkel de dressing over de borden met salade en serveer direct.