Maaltijdsalade met sperziebonen

Maaltijdsalade met sperziebonen

voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 500 g krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 40 g walnoten
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. water
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. (noten)olie
  • hand rucola

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
Was de krieltjes en snijd grote exemplaren in stukken.
Kook de krieltjes met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
Kook de eieren hard.
Hak de walnoten grof.
Was het bieslook en knip het klein.
Klop een dressing van de azijn, water, mosterd en de olie.
Meng het bieslook erdoor.
Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
Was de rucola.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng alles door elkaar.

Rucola over?

Bron: Voedingscentrum

Terug