Little gem met blauwe kaas en noten

  • een forse willekeurige krop sla
  • 100 - 200 g Roquefort
  • 100 g walnoten,
    in wat olie in een koekenpan gebakken, op keukenpapier afgekoeld
  • goede olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • sherryazijn

Snijd de gems in de lengte in kwarten en daarna in brokken.
Leg op borden.
Verkruimel de kaas erboven.
Verdeel de knoflook en de noten.
Besprenkel met veel olie en weinig azijn.
Strooi er wat zout over.

Opmerkingen
Onno Kleyn is misschien de enige Volkskeukenreceptenschrijver met recepten die mij aanspreken. Maar dit recept doet toch heel veel denken aan de bindsla met gorgonzola en walnoten. Oké, er is geen copyright op recepten. En een goed idee heeft vele eigenaren. Met een kleine aanpassing heb je een nieuw recept, dus.

Inspiratie: Onno Kleyn
Bron: MergenMetz

Terug