Linzensalade met walnoten en geitenkaas

vegetarisch, voor 2 personen

  • 200 g linzen
  • 1 groentebouillontablet
  • 25 g walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. (walnoot)olie
  • 2 eetl. azijn
  • 2 theel. mosterd
  • 40 g zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Was de linzen en kook ze in ½ liter water met de bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
Hak de walnoten klein.
Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Menusuggestie
Lekker met rucolasla met tomaat.

Paprika over?

Bron: Voedingscentrum

Terug