Linzensalade op rucola

Linzensalade op rucola

  • 100 g rode linzen
  • 50 à 100 g knolselderij
  • 1 sjalot
  • 250 g groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 150 à 200 g ontbijtspek
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zure appel
  • 1 à 2 citroenen
  • 100 g rucola
  • 1 eetl. vruchtenazijn
  • zout & gemalen peper
  • 1 snufje suiker of ½ theel. honing
  • 3 eetl. koolzaadolie

Spoel de linzen.
Schil de selderij en snij in kleine blokjes, snipper de sjalot fijn en fruit aan in hete olie.
Voeg de linzen en selderijblokjes toe en sauteer kort.
Giet de groentebouillon erbij, voeg het laurierblad toe en laat 8 à 10 minuten op matig vuur sudderen tot de linzen net gaar zijn, maar nog niet zijn afgebroken.
Bak het spek in een beklede pan tot het knapperig is en laat uitlekken op keukenpapier.
Was en reinig de lente-uitjes en snijd ze in fijne halve ringen.
Snijd de appel in kleine blokjes en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
Maak de raket schoon, was hem en centrifugeer hem.
Meng 2 eetlepels citroensap, azijn, zout, peper, honing en olie tot een marinade voor de salade.
Verwijder het laurierblad uit de linzen.
Meng de warme linzen met de in blokjes gesneden ui en appel, overgiet met de marinade, breng op smaak en schik op de rucola.
Snijd het spek in grove stukken of blokjes en leg het over de salade.

Bron: kraut &rüben

Terug