Linzensalade met munt, citroen en kappertjes

Linzensalade met munt, citroen en kappertjes

  • 150 g beluga linzen
  • ½ 1 theel. groentebouillonpoeder
  • ½ theel. zout
  • 2 uien, 100 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 2 citroenen
  • 2 eetl. fruitazijn
  • ½ theel. honing
  • peper
  • 2 à 3 eetl. kappertjes in olie

Breng de linzen aan de kook met 40 cl water en laat ze, afgedekt, ongeveer 20 minuten koken.
Voeg het groentebouillonpoeder en zout toe en laat ze opzwellen en afkoelen.
Snijd de uien en teentjes knoflook in fijne blokjes.
Fruit de uien in 1 eetlepel olijfolie tot ze licht goudbruin zijn, voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Snijd de citroenen kruislings doormidden, snijd een paar dunne plakjes van het midden af en zet apart voor de garnering.
Rasp wat citroenschil dun, pers het sap eruit.
Hak de peterselie fijn en de munt grof.
Meng fruitazijn, 2 tot 4 eetlepels citroensap, een halve theelepel citroenschil, honing, peper, peterselie, munt en 3 eetlepels olijfolie en meng dit met de linzen.
Halveer de kappertjes indien gewenst, voeg toe en breng op smaak.
Garneer met schijfjes citroen.

Tip
Goed verpakt in een glazen of plastic bakjes, smaakt deze salade ook na lang transport nog goed.

Bron: kraut &rüben

Terug