Linzensalade met geitenkaas en frambozen

Linzensalade met geitenkaas en frambozen

  • 1 theel. (frambozen)mosterd
  • 2 eetl. frambozenazijn
  • 1 eetl. honing
  • 3 eetl. olijfolie extra vergine
  • 400 g linzen, uit blik
  • 125 g frambozen
  • 8 plakjes zacht gerijpte geitenkaas, 40 à 50 gram
  • 75 g rucola

Verwarm een ovengrill voor.
Voeg de (frambozen)mosterd, frambozenazijn, honing en olijfolie samen en klop hier een dressing van.
Schep de linzen met de frambozen door de dressing.
Voeg versgemalen peper en fijn zeezout toe naar smaak.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de plakjes geitenkaas op.
Zet de geitenkaas ongeveer 5 minuten onder de voorverwarmde ovengrill totdat de kaas begint te smelten.
Meng het linzen-frambozenmengsel met rucola en verdeel de salade over 4 borden.
Verdeel de geitenkaas over de borden salade.

Tip
Deze salade combineert perfect met gegrilde lamskoteletjes van de barbecue. Neem dan verse geitenkaas, verkruimel de kaas grof en schep hem door de salade. Deze salade combineert ook goed met zuurdesembrood.

Bron: Raspberry Maxx

Terug